Zorgeloos genieten in coronaproof hotel Hattem

19-03-2021 14:22

Hattem is een schilderachtige Hanzestad aan de IJssel. Verblijf in een coronaproof hotel en laad jezelf weer helemaal op. Dit maakt Hattem uniek.

Een verborgen parel. Zo mag je de kleine en schilderachtige Hanzestad Hattem wel noemen. Gelegen onder de rook van Zwolle biedt Hattem alles voor een heerlijke vakantie. Historische gebouwen, prachtige natuur en kleurige huisjes: je kijkt je ogen uit.

Ben je toe aan ontspanning en wil je er even helemaal uit? Reserveer dan nu een overnachting in Aparthotel, het eerste coronaproof hotel van Hattem.

Aparthotel Hattem, het meest coronaproof hotel van Nederland

Een rij voor het inchecken, dringen bij het ontbijt en drukte in de lobby. Verblijf je regelmatig in een hotel dan herken je dit meteen. Voor het stoppen van corona virus zijn dit ongewenste situaties. Daarom is Aparthotel Hattem een volledig coronaproof hotel.

In plaats van een balie heeft Aparthotel Hattem een app. Hiermee ontgrendel je je kamer, die voorzien is van een kleine keuken met 2-pits kookplaat, afwasmachine en koelkast. Dankzij de app hoef je niet in en uit te checken. Je gegevens hebben we al en je telefoon is je keycard. Plof neer op je bed en klaar ben je.

Knort je maag als je de volgende ochtend uitgeslapen wakker wordt? Wandel dan naar de warme bakker om de hoek, of maak je eigen ontbijt op je kamer.

Vragen stel je eenvoudig en snel via WhatsApp. Dit scheelt je lopen en omdat er geen onderling contact is krijgt corona geen kans. Je geniet kortom zorgeloos van je verblijf in het fraaie Hattem.

Waarom coronaproof logeren in Hattem?

Hattem is een heerlijke Hanzestad gelegen aan de IJssel. Het stadje is compact en schilderachtig. Binnen 5 minuten wandel je van de oevers van de IJssel naar het Anton Pieck Museum en terug.

Op fietsafstand vind je prachtige bossen en Zwolle, de hoofdstad van Overijssel. Je hoeft je kortom geen moment te vervelen. Met een coronaproof verblijf in Aparthotel Hattem geef je Covid-19 bovendien geen kans.

Vanaf je kamer loop je zo naar het centrum van Hattem. Bekijk de oude stadsmuur en stadspoort, flaneer over de Markt en ontdek aan de oevers van de IJssel waarom Hattem zo geliefd is bij schilders.

Landgoed Molecaten ligt op een steenworp afstand van Hattem. Op het landgoed kun je heerlijk wandelen en fietsen. Bezoek zeker de Leemkule, een grote kuil waar vroeger leem is afgegraven. Beklim de steile hellingen en eet een broodje aan een van de picknicktafels. Het is een heerlijk plek.

Ook mooi zijn de wandelroutes langs de IJssel en de uiterwaarden. Ontdek bijzondere vogels en droom weg bij de kronkelende rivier. Dwaal daarna door de bossen en maak uitstapjes naar omringende dorpen als Heerde, Wapenveld en Epe. Hattem is een lust voor natuurliefhebbers.

Bezoek coronaproof museum

Hattem biedt meer dan natuur. Zo zijn er ook verschillende inspirerende musea, zoals het Bakkerijmuseum, het Anton Pieck Museum en het Voerman Museum.

Vanwege de corona maatregelen zijn musea t/m 30 maart 2021 gesloten. De verwachting is dat ze op 31 maart weer open mogen. Bezoek voor actuele informatie de sites van de musea.

Voor deze musea kun je naar verwachting vanaf 31 maart weer online een tijdslot reserveren, om de collectie corona-proof te bekijken.

Bakkerijmuseum Hattem

Bezoek het Bakkerijmuseum en prikkel je zintuigen met de geur van versgebakken brood. Bak je eigen croissant, bekijk historische ovens en kijk je ogen uit in de overvolle bakkerswinkel.

Anton Pieck Museum

Schilder en illustrator Anton Pieck is bekend van zijn romantische tekeningen en prenten. Ook is hij de ontwerper van het sprookjesbos in De Efteling.

Op elke kamer van het Aparthotel in Hattem hangt een replica van één van de werken van Anton Pieck.

Wil je veel meer kunstwerken van de meester zien? Bezoek dan het nabijgelegen Anton Pieck Museum. Het museum geeft een mooi overzicht van zijn werk en leven. In het souterrain zie je zijn etspers en werkhoek. Ook vinden er regelmatig workshops plaats.

Voerman Museum

Het Voerman Museum dankt zijn naam aan schilderijen van Jan Voerman senior en junior. Senior werd bekend als schilder van IJssellandschappen met volle wolkenpartijen. Voerman Junior maakte naam als illustrator voor de vermaarde Verkade-albums. In het Voerman Museum leer je het werk van vader en zoon beter kennen.

Bekijk Hattem vanaf de andere kant

Bekijk Hattem ook eens vanaf het water. Net buiten de stadspoort kun je bootjes, kano’s en waterfietsen huren. Een natuur-boottocht is ook een aanrader. Als je geluk hebt zie je ijsvogels, schildpadden en zelfs bevers!

Boek nu je coronaproof overnachting in Aparthotel Hattem

Ben je door de coronacrisis al lang niet meer op vakantie geweest? Pak dan je spullen en ontdek Hattem. Je kijkt je ogen uit in de schilderachtige Hanzestad. En met een verblijf in een coronaproof hotel ontspan je zorgeloos.

Aparthotel Hattem opent op 1 april 2021 officieel zijn deuren. Boek snel je overnachting in het meest coronaproof hotel van Nederland en gun jezelf een welverdiende vakantie.
Je hebt het verdiend.