Een bijzondere samenwerking met het Anton Pieck Museum

08-06-2021 13:15

Met trots kondigen wij onze unieke samenwerking aan met het Anton Pieck Museum! De veelzijdige kunstenaar Anton Pieck stond bekend om zijn indrukwekkende illustraties, kunstwerken en het magische sprookjesbos van de Efteling. Zijn werken en karakter zijn vereeuwigd in het Hattemse Anton Pieck Museum. Met Hattem als onze gezamenlijke thuisbasis en inspiratieoord, zijn wij samen een bijzondere samenwerking aangegaan. Een samenwerking die de authentieke uitstraling van ons hotel compleet maakt.

Het verhaal

Toen het Aparthotel Hattem nog in de opstartfase zat, kwamen wij in contact met Francine Oonk: conservator van het Anton Pieck Museum en achterkleindochter van Anton Pieck. Het idee voor een bijzondere samenwerking was geboren. Samen met de directeur van het Anton Pieck Museum, Mathilde Stam, heeft Francine het Aparthotel Hattem bezocht, concluderend dat de sfeer van het hotel een perfect toneel vormt voor de werken van haar overgrootvader. Op onze beurt kregen wij een uitgebreide tour door het indrukwekkende museum. Het idee werd realiteit, en de wonderlijke replica’s van Anton Pieck hangen in ons hotel.

Een doordacht thema

De kamers van ons hotel zijn zorgvuldig samengesteld door Studio Linse. De zwart-witte, grafische werken van Anton Pieck passen feilloos in het moderne, maar toch klassieke design. De replica-werken hebben een overkoepelend thema: Hollands landschap. Waarom? De sfeervolle Ridderstraat van nu bestond vroeger uit stadsboerderijen. Door expliciet deze werken te tentoonstellen in ons hotel, houden wij de historie in eer en voegen wij een extra dimensie toe aan de sfeer.

Het indrukwekkende proces

Nadat de keus voor de werken was gemaakt, werd het proces in gang gezet. Fotograaf Henri van der Beek is de vakman achter de prachtige replica’s. De uitgekozen kunstwerken werden in het museum voorzichtig uit hun lijsten gehaald. Hier zijn hoogwaardige foto’s van gemaakt, die op kwalitatieve wijze zijn afgedrukt. Deze gedetailleerde replica’s ziet u hangen in uw kamer. Een lust voor het oog, en een complementerende toevoeging aan de authentieke uitstraling van ons fijne toevluchtsoord.

Over het Anton Pieck Museum

Het Hattemse Anton Pieck Museum is een absolute hotspot, ontworpen door de meester zelf. Een kunstjuweel in het centrum van onze Hanzestad. Hier vindt u de grootste collectie aan origineel erfgoed van Anton Pieck. De inspirerende kunstexposities zullen zowel jong als oud verrassen, en u meenemen naar het bijzondere verhaal dat achter ieder werk schuilt.

Het museum vindt u aan de Noordwal 31, slechts een straat verwijderd van ons hotel en op 3 minuten loopafstand. Wilt u uw bezoek plannen? Houd dan rekening met de openingstijden:

  • maandag: gesloten
  • dinsdag t/m zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
  • zondag: 13:00 – 17:00 uur

Op de website van het Anton Pieck Museum vindt u meer informatie over de openingstijden en eventuele tijdsblokken. Wilt u proeven van alle kunst dat Hattem te bieden heeft? Dan is een combinatiekaart ideaal; hiermee bezoekt u naast het Anton Pieck Museum ook het Voerman Museum en het Nederlands Bakkerij Museum.