Hattem: charmant, historisch en adembenemend mooi

In het noorden van de Veluwe ligt het historische Hattem, met een diepgewortelde eigen identiteit. Een pittoreske stad aan de IJssel, omringd door water en samenkomend in een bruisende kern die het centrum vormt. Vanuit het hotel stapt u meteen in deze fraaie omgeving. Geniet van de authentieke gebouwen om u heen en beleef het verhaal van deze bijzondere stad.

Ontdek de voelbare historie

Hattem: dé plek waar de moderne tijd en historie elkaar ontmoeten. De zeldzame charme die deze stad ademt, is voelbaar in alles om u heen. Bezoek de indrukwekkende grote kerk midden in het centrum en loop langs de rustieke hardstenen stadspomp. Niet voor niks is deze compacte Hanzestad al jaren een toeristische hotspot. Laat u meevoeren in het verhaal van deze stad en beleef opnieuw de historie.

Sfeervol uiteten

Van culinaire beleving tot een eenvoudige maaltijd; de keuze is aan u. In Hattem vindt u verschillende cafés en restaurants, geliefd bij de lokale bevolking. Eten afhalen is ook een optie wanneer u wilt dineren in uw eigen hotelkamer. Dagje uit in onze buurstad Zwolle? Deze Hanzestad biedt ook voldoende mogelijkheden voor een heerlijke lunch of diner. Zwolle ligt op 10 minuten rijafstand.

Culturele hotspots

De schoonheid van Hattem trok jaren terug kunstenaars en schilders aan, die het verhaal van de stad hebben vereeuwigd op hun doeken. Het Anton Pieck museum is een absolute hotspot, ontworpen door de meester zelf. Hier bewondert u al zijn authentieke illustraties. In ons hotel hebben wij meerdere replica's van de werken van Anton Pieck. Hattem heeft diverse kunstgaleries, waar u gastvrij kunt proeven van de unieke kunst. Twee prachtige herenhuizen vormen het decor van het Voerman Museum, waar u kennismaakt met de collectie schilderijen van Jan Voerman. Gaat u met de familie op stap? Boek een rondleiding mét demonstratie bij het Nederlands Bakkerijmuseum: het perfecte uitje voor gezinnen. Geen hotspots missen? Vraag dan een rondwandeling aan met een gids.

Fietsen en wandelen

Uw verblijf is niet compleet zonder een lange wandeling of fietsroute. Fiets langs de noordelijke Hanzesteden of ontdek alle mooie paden in én rondom Hattem. Wandel in de wonderlijke bossen bij de Molecaten of ga eropuit en neem het Klompenpad. Inspiratie? Het toeristisch informatiepunt bij de Grote Kerk heeft diverse routes voor u uitgestippeld.

De IJssel overvaren? ’t Kleine Veer verbindt al sinds de Middeleeuwen Hattem aan Zwolle. Uw fiets neemt u gewoon mee op de boot. Het vaarseizoen loopt van 25 april tot en met 25 oktober.

Wilt u meer informatie of advies? Wij helpen u graag.